Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności   
ROZUMIEM
Pokaż producentów Ukryj producentów
Producenci
Pokaż kategorie Ukryj kategorie
Wyszukiwarka

Drogi Użytkowniku, niniejszym informujemy Cię, że przetwarzamy Twoje dane osobowe. Zapoznaj się proszę z poniższymi informacjami.

I. Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest ActiveBody Wioletta Kosakowska z siedzibą w Warszawie przy ul. Jana III Sobieskiego 22 lok. 3u (dalej „ActiveBody”) właściciel internetowej platformy handlowej dostępnej pod adresem www.megapower.pl.

Jak się z nami skontaktować?

Napisz do wyznaczonego przez nas inspektora danych osobowych. Oto jego dane kontaktowe:

adres e-mail: sklep@megapower.pl
adres pocztowy: ActiveBody Wioletta Kosakowska, 02-930 Warszawa, ul. Jana III Sobieskiego 22 lok. 3u.
numer tel.: +48 608-640-440

Skąd mamy Twoje dane?

Otrzymaliśmy je od Ciebie podczas zakładania konta, a także później, w związku z transakcjami dokonywanymi przez Ciebie w serwisie www.megapower.pl

II. Cele i podstawa prawna przetwarzania

1. Wejście i korzystanie z internetowej platformy handlowej

Twoje dane osobowe w postaci adresu IP, danych zawartych w plikach cookies i danych lokalizacyjnych przetwarzamy w celu umożliwienia Ci wejścia na naszą stronę i przeglądania jej zawartości – podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

2. Newsletter

Twoje dane osobowe w postaci adresu e-mail, przetwarzamy w celu wysyłania Tobie informacji o naszej ofercie, tj. o promocjach i nowościach, na podstawie Twojej zgody – podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

3. Rejestracja

Twoje dane osobowe w postaci imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, adresu e-mail, nr telefonu, przetwarzamy w celu umożliwienia Tobie pełnego korzystania ze wszystkich możliwości naszej strony, na podstawie Twojej zgody – podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

4. Kupno towaru

Twoje dane osobowe w postaci imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, adresu e-mail, nr telefonu, przetwarzamy w celu zawarcia z Tobą umowy sprzedaży na podstawie Twojego zainteresowania naszą ofertą. Twoje dane są nam niezbędne do wykonania umowy – podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

5. Formularz kontaktowy

Twoje dane osobowe w postaci imienia i nazwiska, adresu e-mail, przetwarzamy w celu umożliwienia Tobie kontaktu z naszym sklepem, na podstawie Twojej zgody – podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

III. Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe możemy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną takim, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, kurierskie, hostingowe, firmy obsługujące newsletter. Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami. Nie przekazujemy Twoich danych poza teren Polski/UE/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

IV. Okres przechowywania danych

Twoje dane przechowujemy do czasu posiadania udzielonej przez Ciebie zgody lub do końca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeń wynikających z umowy sprzedaży.

V. Twoje prawa

Przysługuje Ci prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych, prawo do usunięcia danych (jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw do tego, abyśmy przetwarzali Twoje dane, możesz zażądać, abyśmy je usunęli), prawo do ograniczenia przetwarzania danych (możesz zażądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie Twoich danych osobowych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Tobą działań, jeżeli Twoim zdaniem mamy nieprawidłowe dane na Twój temat lub przetwarzamy je bezpodstawnie), prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) oraz prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych (masz prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie; cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej cofnięciem). W celu wykonania swoich praw skieruj żądanie pod adres email: sklep@megapower.pl, numer telefonu: +48 608-640-440 lub udaj się do naszej siedziby w Warszawie przy ul. Jana III Sobieskiego 22 lok. 3u.

VI. Informacja o dobrowolności podania danych

1. Wejście i korzystanie z internetowej platformy handlowej

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł przeglądać zawartości naszej strony.

2. Newsletter

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł korzystać z newslettera.

3. Rejestracja

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł korzystać ze wszystkich możliwości naszej strony, z których korzystać może tylko zarejestrowany Użytkownik.

4. Kupno towaru

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł złożyć zamówienia w naszym sklepie, a tym samym my nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą, a następnie wykonać umowy sprzedaży.

5. Formularz kontaktowy

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł skontaktować się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego.

VII. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Niniejsza Polityka Cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach używanych do przegldania stron interntowych sklepu za pomocą plików cookies.

Pliki cookies

Cookies to małe pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika lub innym urządzeniu mobilnym, w czasie korzystania przez niego ze stron Internetowych. Pliki te służą m.in. korzystaniu z różnych funkcji przewidzianych na danej stronie Internetowej lub potwierdzeniu, że dany Użytkownik widział określone treści z danej witryny Internetowej.

Serwisy internetowe sklepu mogą używać plików cookies, kiedy użytkownik odwiedza stronę www. Pliki cookies, które mogą zostać użyte w witrynach i stronach internetowych są kojarzone wyłącznie z przeglądarką konkretnego komputera (użytkownik anonimowy), bez podawania imienia lub nazwiska Użytkownika.

Są to informacje zapisywane przez serwer www na komputerze Użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z komputera Użytkownika podczas przegladania strony www.

Pliki cookies mogą myć używane w celu

  • dostarczania danych statystycznych o ruchu Użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisów
  • strona może także umieszczać pliki cookies w celu monitorowania ruchu Użytkowników pomiędzy podststronami, a współpracującymi z nią innymi serwisami internetowymi
  • utrzymania sesji Użytkownika strony (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła
  • dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. W szczególności chodzi o rozpoznanie podstawowych parametrów Urządzenia Użytkownika i prawidłowe wyświetlenie strony internetowej

Zmiana ustawień obsługi plików Cookies

Użytkownik może w każdym czasie wybrać sposób obsługi plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej oraz może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej. Szczegółowych informacji w tym zakresie udzielają producenci przeglądarek internetowych, zazwyczaj jest to zakładka "opcje internetowe" lub podobna. Jednakże wyłączenie przez Użytkownika w swojej przeglądarce opcji akceptowania plików cookies, może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych stron internetowych.

Wyłaczenie cookies w przeglądarkach

Wyłaczenie cookies w urządzeniach mobilnych

Jednocześnie firma ActiveBody nie ponosi żadnej odpowiedzialności za stosowanie lub obsługę plików cookie na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na naszych strona internetowych.

7NUTRITIONACTIVLABBIO TECH USABIOGENIXBSNDYMATIZEFITMAXFITNESS AUTHORITYHI TECMEGABOLMULTIPOWERNUTRENDOLIMPOPTIMUMSCITECTRECUNIVERSALVITALMAX